ABD’de sonik patlama yaptıran uçak düştü

ABD’nin başkenti Washington DC’deki patlamanın nedeni savaş uçaklarının yarattığı sonik patlama çıkmıştı. Sonik patlamanın da nedeni belli oldu. Washington DC’de uçuşa yasak bölgeyi ihlal eden uçağın peşine düşen savaş uçaklarının, yasak bölgeye giren uçağı takip etmek isterken sonik patlamaya neden olduğu bildirildi. Yasak bölgeye giren uçak ise dağlık bir araziye düştü. Uçağın kendiliğinden düştüğü ileri sürüldü.
Mevlüt Peker
|
05 Haziran 2023, Pazartesi - 00:31
ABD’de sonik patlama yaptıran uçak düştü

Washington DC'nin başkentinde duyulan patlama sesinin, yasak bölgeyi ihlal eden Cessna Citation tipi küçük bir uçağın savaş uçaklarının takibi sırasında yaptığı sonik patlamadan kaynaklandığı ve uçağın dağlık bir araziye düştüğü açıklandı.

ABD yetkilileri, Washington DC'deki şiddetli patlama sesinin, Cessna Citation tipi küçük bir uçağın yasak bölgeyi ihlal etmesi sonucu havalanan savaş uçaklarının gerçekleştirdiği sonik patlamadan kaynaklandığını belirtti. Küçük uçağın Virginia'da dağlık bir araziye düştüğü ifade edildi. Kazada ölü ve yaralı sayısıyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

ABD basınında çıkan haberlerde, küçük uçağın otopilot modunda olduğu ve yetkililerin pilotla iletişim kuramadığı iddia edildi.

Washington DC İç Güvenlik ve Acil Durum Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Bu öğleden sonra başkent bölgesindeki topluluklardan şiddetli bir patlama sesi duyulduğu raporlarına aşinayız. Şu anda herhangi bir tehdit bulunmamaktadır" ifadesi kullanıldı. Annapolis Acil Durum Yönetimi Ofisi de Savunma Bakanlığı tarafından izin verilen bir uçuşun ses patlamasına neden olduğunu belirterek, "Mevcut bilgilere göre, bu kadarıyla ilgili tüm bilgilere sahibiz" açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084818/abdde-sonik-patlama-yaptiran-ucak-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.