Hasan Doğan kimdir?

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürlüğüne Büyükelçi olarak atanan Hasan Doğan kimdir? Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunmuş olan Hasan Doğan nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
07 Haziran 2023, Çarşamba - 14:21
Hasan Doğan kimdir?

Hasan Doğan, 5 Eylül 1977 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Doğan, eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültelerini tamamlayarak mezun oldu. Doğan, yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, 2008 yılında ise Ankara Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde doktora eğitimi alarak 2019 yılında doçent unvanıı almıştır. 

Kariyeri

Hasan Doğan, kariyer hayatına üniversite eğitimi sırasında adım atmış ve radyoculuk, fuar-kongre organizatörlüğü, yayıncılık ve öğretmenlik gibi çeşitli meslek gruplarında görevler almış ve Ankara İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nde Genel Sekreterliğinde bulunmuştur. Doğan, siyasi kariyerine Fazilet Partisi ile adım atmış ve partinin   İl Gençlik Komisyonun Başkan Yardımcılığında görev aldı. Fakat Doğan, Partinin kapatılmasıyla Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşuyla AK Parti  Genel Merkez Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği görevinde bulundu. 

Hasan Doğan,  AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nda medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı ve Partinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  miting ve törenlerinde organizasyon ekibinde görev aldı ve sunuculuğunu yaptı. Doğan,  Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevinde bulundu. Daha sonra Doğan, Recep  Tayyip Erdoğan'ın başbakan olmasıyla  Özel Kalem Müdür Yardımcılığına ardından 2008 yılında  Başbakan Özel Kalem Müdürlüğüne ve daha sonra 2014'te Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın   Özel Kalem Müdürlüğüne Büyükelçi olarak atandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085181/hasan-dogan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.