CHP'de çatlak büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve devam etme kararı tartışması sürüyor. Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay seçimi ve yaşananları değerlendirdi. Altay, "Parti içerisinde tepeden tırnağa muhasebe yapılmalı, çekilmeyi bilmek lazım" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 10:47
CHP'de çatlak büyüyor

28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istenen başarıyı sağlayamadı.

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı olmasıyla CHP'de de tartışmalar büyüdü.

Parti içerisinde istifalar ve görevlerde değişiklikler yaşanırken kamuoyunda istifa etmesi beklenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yola devam kararı aldı. Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Seçimin üzerinden 2 hafta geçerken  CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay seçimi ve yaşananları değerlendirdi.

Millet İttifakı ve partisinin 14 Mayıs seçimlerini başarı olarak görmediğini belirten Altay, partisine de eleştiride bulundu. 

"Muhasebe yapılmalı, çekilmek lazım"

Partisinin iç muhasebe yapması gerektiğini savunan  CHP'li milletvekili, " CHP ciddi bir iç muhasebe yapmalı. Ama gerçek anlamda iç muhasebe, tepeden tırnağa muhasebe." ifadelerini kullandı. 

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda yapılan değişiklikle ilgili yeterli olmadığını dile getiren Engin Altay, seçimin ardından ise görev teslimlerine dair konuştu. "Altay,  Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085290/chpde-catlak-buyuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.