Putin: Ukrayna ordusu karşı saldırıya geçti

Ukrayna ordusunun kayıplarının son günlerde iyice arttığını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna ordusunun karşı saldırısının başladığını net olarak söyleyebiliriz. Ukrayna ordusundaki stratejik rezervlerin kullanımı bunu gösteriyor.” diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
09 Haziran 2023, Cuma - 18:24
Putin: Ukrayna ordusu karşı saldırıya geçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusuyla yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, son günlerde Ukrayna ordusundaki kayıpların hızla arttığına dikkat çekerek, söz konusu kayıpların 3'e 1 oranından daha fazla olduğunu ifade etti.

Ukrayna ordusunun karşı saldırıya geçtiğini vurgulayan Putin, "Ukrayna'nın saldırısının başladığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ukrayna ordusunun stratejik rezervlerini kullanması bunu kanıtlıyor" şeklinde konuştu.

Saldırı sonucunda Ukrayna'nın hedeflerine ulaşamadığını belirten Putin, "Son 5 gündür yoğun bir şekilde devam eden çatışmalarda, Ukrayna birlikleri askerlerimizin cesareti ve düzgün örgütlenmesi sayesinde hiçbir noktada hedeflerine ulaşamadı" dedi.

Ukrayna ordusunun hala saldırı potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Putin, Rus ordusunun ise duruma gerçekçi bir şekilde yaklaştığını ifade etti.

Putin, kayıpların bir trajedi olduğunu belirterek, "Bu trajedi, son yıllarda yaşanan olayların sonucudur ve bunun sorumlusu mevcut Ukrayna yönetimidir" açıklamasında bulundu.

Rus savunma sanayisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Putin, "Hala yeterli modern silahlarımız olmasa da ülkemizin sanayisi, savunma sanayisi ve askeri-sanayi kompleksi hızla gelişiyor ve savunma sanayisinin tüm görevlerini kesinlikle yerine getireceğine inanıyorum. Modern silah üretimi yoğun bir şekilde artırılıyor" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085500/putin-ukrayna-ordusu-karsi-saldiriya-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.