İzmarit 700 dönümlük tarlayı kül etti

Diyarbakır’da hareket halindeki bir araçtan atılan sigara izmariti, 700 dönümlük dev buğday tarlasını dakikalar içinde küle dönüştürdü.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2023, Cumartesi - 18:44
İzmarit 700 dönümlük tarlayı kül etti

Sur ve Bismil ilçeleri kesişiminde yer alan Güroğlu, Hanpazar ve Alabal mahalleleri arasında bulunan buğday tarlasında saat 16.00 civarlarında sigara izmariti kaynaklı olduğu değerlendirilen tarla yangını çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa zamanda yayıldı.

Görgü tanıklarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunması üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, ivedilikle yangına müdahalede bulundu. Yaklaşık 45 dakika içinde 700 dönümlük buğday tarlası tamamen küle dönerken, itfaiye ekiplerinin uğraşı sonucu yangın kontrol altına alınabildi. Yanan tarlanın 80 dönümünün sahibi olduğunu belirten Faik Toy isimli vatandaş, yangının yoldan geçen bir araçtan sorumsuz bir şahsın sigara izmariti atması sebebiyle çıktığını ifade etti.

İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanlarının tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Faik Toy, şöyle konuştu:

“Yaklaşık olarak 700 dönüme yakın bir arazinin yandığını tahmin ediyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüzün tespitleri devam ediyor. Yapılan tespitlerden sonra kaç dönüm arazinin yandığı tespit edilecek. Yangın maalesef yoldan geçen bir araçtan sigara izmaritinin atılması dolayısıyla arazimizin bir yıllık emeğini yok etti. 3 köyün sınırında bulunan bu tarlada buğday, arpa ve mercimek ekiliydi. Şu an benim burada yanan 80 dönüm arazim bulunmaktadır. Toplumda maalesef çok büyük bir duyarsızlık söz konusu. Özellikle arabada içilen sigaraların yol kenarlarına atılması sonucu araziler bir anda yanıp kül oluyor. Yangın çıktığı anda itfaiye ekiplerimize, kolluk kuvvetlerimize haber verdik. Sağ olsunlar hemen olay yerine geldiler. İtfaiye ekiplerimiz ve çiftçilerimizin büyük çabası ile traktörlerin pullukları ile bir yandan yangını söndürmeye çalıştılar. Maalesef fırtınalı bir hava vardı. Eğer bu yangın yarım saat önce olsaydı 10-15 bin dekar arazi yanardı. Yine de çok şanslıyız ki yangın esnasında fırtına biraz dinmişti. Ama maalesef çiftçinin emeği bir sigara izmaritinin atılması sonucu yok oldu.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085590/izmarit-700-donumluk-tarlayi-kul-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.