Cumhuriyet tarihinin en yüksek sahte doları

Cumhuriyet tarihi boyunca tek seferde ele geçirilen en yüksek sahte dolar miktarı “1 milyar dolar” oldu. Sahte para jandarma tarafından sergilendi.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2023, Cumartesi - 19:06
Cumhuriyet tarihinin en yüksek sahte doları

İstanbul Kağıthane'de gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük miktarı olan 1 milyar dolarlık sahte para, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Maslak Kışlası'nda sergilendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir şebekenin sahte dolar üretip Afrika ülkelerine sokma planı yaptığı bilgisini aldı. Yapılan çalışmalar ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin kimlik ve adres bilgileri belirlendi. Şüphelilerin Kağıthane'deki bir depoya farklı zamanlarda giriş çıkış yaptığı, uzun süre depoda kaldığı ve büyük miktarda kargo kolisi ve kasalar taşıdığı tespit edildi.

Jandarma ekipleri, Cumhuriyet tarihinin en büyük miktarı olan sahte para operasyonunu gerçekleştirerek, D.B.S.B, N.J.W ve N.O.F. adlı 3 İsveç vatandaşı, J.W. adlı İngiltere vatandaşı, A.K.K. adlı Gana vatandaşı ve A.Ö. adlı Türk vatandaşı olmak üzere toplam 6 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Depoda yapılan aramalarda, Afrika ülkelerine götürülmek üzere kargo kasalarının içine yerleştirilmiş halde 10 milyon adet 100 dolarlık sahte banknot ele geçirildi.

Jandarma ekipleri ayrıca şüphelilerin İstanbul Şişli'de lüks villalarını aradı ve bir miktar para ve ziynet eşyasına el koydu. Şüphelilerin ülkelerinin konsoloslukları bilgilendirildi ve haklarında adli soruşturma başlatıldı.

Toplam 1 milyar dolarlık sahte para sergisi, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Maslak Kışlası'nda gerçekleştirildi. Paraların sahte olduğu teyit edildikten sonra imha edileceği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085592/cumhuriyet-tarihinin-en-yuksek-sahte-dolari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.