İstanbul Havalimanı “günlük uçuş rekoru” kırdı

İstanbul Havalimanı, günlük yolcu ve uçuş sayısında tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdı. Rekorda "UEFA Şampiyonlar Ligi" final maçının etkisi oldu.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2023, Cumartesi - 22:56
İstanbul Havalimanı “günlük uçuş rekoru” kırdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle İGA İstanbul Havalimanı, dün gerçekleştirilen 1594 iniş-kalkışla tüm zamanların hava trafiği rekorunu kırdı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, İGA İstanbul Havalimanı'nın dünkü 1594 iniş-kalkışla tüm zamanların hava trafiği rekorunu kırdığı belirtildi. Açıklamada, Türk taşıyıcılarının Genel Müdürlük katkılarıyla düzenledikleri ek tarifeli ve charter seferlerin söz konusu trafiğin önemli bir bölümünü oluşturduğu ifade edildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı nedeniyle Inter ve Manchester City taraftarlarının uçaklarla İstanbul Havalimanı'na gelmeleri yoğunluğa neden oldu.

Her iki takımın dünyanın farklı ülkelerinden gelen taraftarları İstanbul'a tarifeli seferlerle gelmeye devam ederken, İtalya ve İngiltere'den kalkan birçok tarifesiz uçak da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı için özel jetlerle dünyanın çeşitli ülkelerinden İstanbul Havalimanı'na yolcu taşındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085606/istanbul-havalimani-gunluk-ucus-rekoru-kirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.