Bakan Koca'dan "mantar" uyarısı!

Mantar zehirlenmelerine karşı uyaran Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor. Zehirlenmelerin bir kısmında böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabilen ciddi durumlar oluşuyor. Zehirlenme riskinden kaçınılması için doğada bulunan mantarların tüketiminden kaçınılması ve kültür mantarlarının tercih edilmesi gerekir" dedi.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2023, Salı - 23:20
Bakan Koca'dan "mantar" uyarısı!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, mantar zehirlenmesi vakalarında her 100 hastanın 3'ünün yaşamını yitirdiğini, bazı zehirlenmeler sonucu karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi hasarlar oluşabildiği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter’daki @drfahrettinkoca onaylı kurumsal hesabından yaptığı açıklamada, Karaman ilinde mantardan zehirlenen genç kızın Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen karaciğer nakli ile tekrar yaşama döndüğü hatırlatmasında bulundu.

Genç kızın babasının ve annesinin de aynı hastaneye getirilerek tedavi altına alındığı bilgisini veren Sağlık Bakanı Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor. Zehirlenmelerin bir kısmında böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabilen ciddi durumlar oluşuyor. Dünya genelinde 6 binden fazla mantar türü var ve bunlardan en az 100'ünün hayatı tehlikeye sokan zehirli çeşitler olduğu biliniyor. Zehirlenme riskinden kaçınılması için doğada bulunan mantarların tüketiminden kaçınılması ve kültür mantarlarının tercih edilmesi gerekir. Hastalarımıza geçmiş olsun diyor, karaciğer naklini ve tedavileri başarıyla gerçekleştiren ekiplerimizi kutluyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086066/bakan-kocadan-mantar-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.