Cevdet Yılmaz'dan toplantı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından konuştu. Enflasyonla mücadele konusunda etkin adımlar atacağız diyen Yılmaz, "Eylül ayında orta vadeli planı paylaşacağız." dedi.
Onur Çetinkaya
|
15 Haziran 2023, Perşembe - 13:57
Cevdet Yılmaz'dan toplantı sonrası açıklama

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

"Etkin adımlar atacağız"

Fırsatları ülkemizin menfaatleri doğrultusunda değerlendireceğiz diyen Yılmaz, "Seçim beyannamemizde ortaya konan politikaları ve vaatleri plan, program ve eylem planları ile belli bir takvim dahilinde hayata geçirecek, bir yandan yaşadığımız depremlerin yaralarını sararken diğer yandan temel sorun olarak gördüğümüz enflasyonla mücadele konusunda etkin ve kararlı adımlar atacağız. " dedi.

"Eylül ayında orta vadeli planı paylaşacağız"

12'nci kalkınma planının ekim ayında Meclis'e sunulacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eylül ayında kamuoyuyla paylaşacağımız orta vadeli program ile kamu politikaları ve uygulamalarını gözden geçirecek ve kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendireceğiz. Bütçe sürecinde önceliklerimizi detaylı şekilde ortaya koyacak, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ekonomik yapımızı daha da güçlendireceğiz. " ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086311/cevdet-yilmazdan-toplanti-sonrasi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.