Asgari ücret için ikinci toplantı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanacak. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.
Onur Çetinkaya
|
19 Haziran 2023, Pazartesi - 09:08
Asgari ücret için ikinci toplantı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptı. 

Toplantıya bakanlığı temsilen Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, işçi tarafını temsilen Türk-İş heyeti temsilcisi Türkiye Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak, işveren tarafını temsilen ise Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonu  Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı. Toplantı, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olacak. Bugün saat 10.00'da başlayacak toplantıda işçi tarafının talepleri masaya yatırılacak. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak. 8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086638/asgari-ucret-icin-ikinci-toplanti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.