Kraliyet Hava Kuvvetleri helikopteri düştü

Kanada’da Kraliyet Hava Kuvvetleri envanterine kayıtlı Chinook tipi askeri helikopter düştü: 2 asker öldü, 2 asker yaralandı.
Mevlüt Peker
|
20 Haziran 2023, Salı - 22:46
Kraliyet Hava Kuvvetleri helikopteri düştü

Kanada’da Kraliyet Hava Kuvvetleri envanterinde kayıtlı bulunan Chinook tipi bir askeri helikopterin Ottawa Nehri üzerinde düşmesi neticesinde 2 asker yaşamını yitirdi, 2 asker ise yaralandı.

Konuya ilişkin Kanada Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne bağlı Chinook tipi bir askeri helikopterin yerel saatle 00.10 dolaylarında eğitim uçuşu esnasında Ontario eyaletinde bulunan Petawawa kentindeki askerin üssün yakınında, Ottawa Nehri üzerinde düştüğü bildirildi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise helikopter kazası ile ilgili yaptığı açıklamada, Kraliyet Hava Kuvvetleri envanterinde kayıtlı bulunan Chinook tipi askeri helikopterde bulunan 2 askerin yaşamını yitirdiğini, 2 askerin de yaralı olarak kazadan kurtulduğunu dile getirdi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kaza ile ilgili kapsamlı bir soruşturma yapılacağını sözlerine ekledi.

Chinook tipi askeri helikopterin düşüşüne ilişkin ayrıntılar ve kazanın neden meydana geldiği ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086997/kraliyet-hava-kuvvetleri-helikopteri-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.