ABD’den Müslüman kadın gazeteciye tacize kınama

Beyaz Saray, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye azınlıklarla ilgili soru soran Müslüman kadın gazetecinin tacize uğramasını kınadı.
Mevlüt Peker
|
27 Haziran 2023, Salı - 00:10
ABD’den Müslüman kadın gazeteciye tacize kınama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ve Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

John Kirby, geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı basın toplantısında Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye, Hindistan’daki dini azınlıkların haklarının ihlal edildiğine dair soru yönelten Müslüman kadın gazeteci Sabrina Siddiqui'nin, içlerinde Hintli politikacıların da yer aldığı birçok şahıs tarafından sosyal medya üzerinden taciz ve saldırıya uğramasının "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

"Gazetecilere yönelik her türlü tacizi, her yerde ve her koşulda kesinlikle kınıyoruz." ifadelerini kullanan John Kirby, bu tür saldırıların demokrasi ilkelerine aykırı olduğu vurgusunda bulundu.

Jean-Pierre: Basın özgürlüğüne bağlıyız

Jean-Pierre de ABD’nin basın özgürlüğü ilkelerine bağlılığının altını çizerek, Beyaz Saray'da geçtiğimiz hafta iki liderin basın toplantısı tertiplemelerinin sebebinin de zaten bu olduğunu kaydetti.

Jean-Pierre, "Sadece işini yapmaya çalışan herhangi bir gazeteciye yönelik her türlü sindirme veya taciz çabalarını kesinlikle kınıyoruz." dedi.

Diğer taraftan, toplantı sırasında bir gazetecinin, hem basın özgürlüğünden bahsedilip hem de kendisine soru sorma hakkı tanımadığını ileri sürerek Jean-Pierre'e tepki göstermesi gerginlik yaşanmasına sebep oldu.

İsveç'in NATO'ya üyeliği

John Kirby kısa süre yaşanan gerilimin ardından, NATO'ya üyeliği konusunda İsveç ile Türkiye arasında diyaloğu teşvik ettiklerini ve çok yakında olumlu bir sonuca varılmasını umduklarını açıklamalarına ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087779/abdden-musluman-kadin-gazeteciye-tacize-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.