Kanada Başbakanı’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kurban Bayramı sebebiyle tüm İslam alemini tebrik eden bir mesaj yayımladı.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 16:05
Kanada Başbakanı’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kanada ve dünya genelindeki Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladığını ifade etti ve "Kurban Bayramı, İslam'ın en kutsal zamanlarından biridir ve Hz. İbrahim'in itaat ve fedakarlık hikayesini anmaktadır. Kanada'nın her köşesindeki aileler ve arkadaşlar dua etmek ve ihtiyaç sahipleriyle yemeklerini paylaşmak için bir araya gelirken, Kanada'daki Müslüman toplulukların her gün sergilediği fedakarlık, merhamet ve hayırseverlik değerlerinden hepimiz ilham alabiliriz" dedi.

Trudeau, herkesin inançlarını özgürce yaşama hakkına sahip olması gerektiğini vurgulayarak İslamofobi ve nefrete karşı duracaklarını belirtti.

Trudeau, "Birlikte, herkesin kendini güvende ve saygın hissettiği bir Kanada inşa edebiliriz" düşüncesini paylaşarak herkese harika bir Kurban Bayramı diledi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajını "Eid Mubarak!" diyerek sonlandıran Trudeau, yazılı metinde de Arapça olarak "!عيد مبارك" (Bayram Mübarek) ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087991/kanada-basbakanindan-kurban-bayrami-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.