PSG’nin hocası Galtier ırkçılık suçlamasıyla gözaltına alındı

PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier ve oğlu John Valovic-Galtier, Nice dönemindeki ırkçı söylemleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Ersin Küçükbarak
|
30 Haziran 2023, Cuma - 13:55
PSG’nin hocası Galtier ırkçılık suçlamasıyla gözaltına alındı

PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier ve oğlu John Valovic-Galtier, Fransa'da ciddi bir ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Galtier'ye ırkçılık suçlaması

Lille döneminde Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in hocalığını yapan Galtier'in, Nice teknik direktörüyken takımın sportif direktörü Julien Fournier'e yolladığı mail ortaya çıktı.

RMC Sport'un haberine göre Galtier elektronik postada, "Takım, çok fazla siyahi ve cuma günleri camiye giden pisliklerden oluşuyor. Bu kadar siyahi ve müslüman olmamalı." şeklinde ifadeler kullandı.

Hapis cezası tehlikesi

Galtier'in hakkındaki iddiaların ispatlanması durumunda ise Fransız teknik adamın 3 yıla kadar hapis cezası ile birlikte 45 bin euro para cezası alabileceği iddia edildi.

Oğluyla birlikte gözaltına alındı

Fransız basını, Christophe Galtier ve oğlu John Valovic-Galtier’nin , Nice dönemindeki ırkçı söylemleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088108/psgnin-hocasi-galtier-irkcilik-suclamasiyla-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.