Kabinenin gündeminde memura zam var...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak. Kabine Toplantısı'nda milyonların merakla beklediği, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile torba yasa başta olmak üzere küresel ve bölgesel konular ele alınacak.
Ankara Masası
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 08:59
Kabinenin gündeminde memura zam var...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile torba yasa gibi kritik konuların ele alınacağı toplantıda, İsveç'in NATO üyeliğinin de kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

Zam oranı gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantının gündeminde en düşük memur maaşının net 22 bin liraya çıkarılmasına dair düzenlemede gelinen son durum var. Diğer memurların görev, unvan ve derecelerine göre kademeli maaş zammı alabilmesine dönük hazırlıklar ele alınacak. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından yüksek prim ödeyen emeklilerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesine dönük atılacak adımlar da Kabine'de masaya yatırılacak.

Kiralar ele alınacak

Konut kiralarındaki artış oranının %25 olan üst limiti 1 Temmuz itibariyle sona erdi. Düzenlemenin süresinin uzatılmasına dair değerlendirmeler de Kabine toplantısında yapılacak. Orta vadeli program hazırlıkları da kabinenin gündeminde. Ekonominin 3 yıllık yol haritasını belirleyecek programın öncelikleri, enflasyonla mücadele gibi başlıklar mercek altına alınacak. Ayrıca dış kaynak teminine yönelik çalışmalar da gündemde olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088321/kabinenin-gundeminde-memura-zam-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.