Kadın gazeteciye saldırı! Saçlarını kazıdılar…

Çeçenistan'da Rus muhalif gazeteci kadın ile erkek avukata saldırı düzenlendi. Saldırganlar kadın gazetecinin saçlarını kazırken, erkek avukatı ise bacağından bıçakladı.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2023, Salı - 19:46
Kadın gazeteciye saldırı! Saçlarını kazıdılar…

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye seyahat eden Rus muhalif gazeteci Elena Milaşina ve avukat Aleksandr Nemov, maskeli kişiler tarafından saldırıya uğradı. Milaşina'nın saçları kazınırken, Nemov ise bacağından bıçaklandı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olayda, Rus muhalif gazeteci Elena Milaşina ve avukat Aleksandr Nemov, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye gitmek için yola çıktı. Milaşina ve Nemov'un, geçtiğimiz yıl hapis cezası alan Çeçen muhalifler Zarema Musayeva ve İbragim Yangulbayev ile görüşmek amacıyla tutuklu bulundukları cezaevine gitmek istediği belirtildi. Ancak Grozni Havaalanı'ndan çıktıktan sonra bindikleri araçları maskeli ve silahlı kişiler tarafından kesildi. Saldırganlar, Milaşina ve Nemov'a "Sizi uyarmıştık. Buradan defolun. Artık yazmayacaksınız" şeklinde bağırarak saldırdı. Milaşina'nın ifadesine göre, saldırganlar onları kaçırmaya çalıştı, şoförü sıkıştırdı, arabayı terk etmeye zorladı, kendileri binerek başlarını eğdirdi, ellerini bağladı ve Milaşina'nın başına silah dayadılar.

Milaşina ve Nemov feci bir şekilde dövülürken, kol ve parmakları kırıldı. Milaşina'nın saçları kazındı ve Nemov bacağından bıçaklandı. Saldırganlar daha sonra ikilinin başlarından aşağı yeşil boya döktüler.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, saldırıya uğrayan Rus gazeteci ve avukat hemen bir hastaneye götürüldü.

Çeçen lider Ramazan Kadirov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın aydınlatılması için ilgili kurumlara talimat verdiğini ve olayın mutlaka çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Kremlin Sarayı ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e saldırı hakkında bilgi verilmediğini açıkladı.

Novaya Gazeta gazetesinde çalışan ve Nobel ödülü sahibi olan Rus gazeteci Dmitriy Muradov'un meslektaşı olan Elena Milaşina, insan hakları ihlalleri konusundaki araştırmalarını sürdürürken, avukat Aleksandr Nemov ise birçok kişiyi insan hakları ihlalleri duruşmalarında savunmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088587/kadin-gazeteciye-saldiri-saclarini-kazidilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.