Bakan Koca'dan KKKA uyarısı!

"Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)" hastalığı ile ilgili uyarıda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Karadeniz bölgesinde, özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış oldu. Temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi muhtemel kene yapışması vakalarına karşı dikkatli olunmalı, hastalığın ağır seyredebildiği unutulmamalı" dedi.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2023, Çarşamba - 22:41
Bakan Koca'dan KKKA uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karadeniz bölgesinde kene kaynaklı KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) vakalarında artış yaşandığını ve temmuz sonuna kadar bu vakaların artmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KKKA hastalığına ilişkin uyarılarda bulundu. Özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında kene ısırığına bağlı KKKA vakalarında artış olduğunu belirten Koca, vatandaşları kene ısırığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve hastalığın ciddi seyredebileceğini hatırlattı.

Paylaşımında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz'ın konuyla ilgili görüşlerine yer veren Bakan Koca, KKKA hastalığının ağır seyredebileceğini ve ölümcül olabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Yılmaz, özellikle KKKA olduğu bilinen bölgelere seyahat edecek kişilerin önlemlerini almaları gerektiğini, örneğin çoraplarını pantolonlarının üzerine çekmeleri ve her gün vücutlarını kene açısından kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Kene ne kadar uzun süre vücutta kalırsa hastalığın o kadar ağır seyretme ihtimalinin arttığını ifade etti.

Prof. Dr. Yılmaz ayrıca, haziran ayından temmuz ayı sonuna kadar olan dönemin kene vakalarının en yoğun yaşandığı süreç olduğunu da vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088738/bakan-kocadan-kkka-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.