Ahmet Ağaoğlu kimdir?

İş insani, Trabzonspor, Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı olan Ahmet Ağaoğlu kimdir? Ağaoğlu Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Ağaoğlu nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 11:56
Ahmet Ağaoğlu kimdir?

Tam adıyla Ahmet Ali Ağaoğlu,  7 Mart 1958 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Ağaoğlu, öğrenimini  İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Ahmet Ağaoğlu, kariyer hayatına gemi kaptanlığı yaparak adım atmış ve bu sürede gemi acenteliği ve gemi servisi gibi hizmetler vermek üzere kendi denizcilik şirketini kurdu. Spora da ilgi duyan Ağaoğlu, 1996 yılında  Klassis Golf Kulübüne üye olmuştur. Ağaoğlu, 2000 yılında  Golf Federasyonu Başkanlığı’na seçilerek spor yöneticiliği kariyerine de adım atmıştır. Ahmet Ağaoğlu, 2004 yılında Golf Milli takımının kurulmasında etkin çalışmalar gösterdi. Aynı yıl Ağaoğlu, tekrardan Federasyon Başkanı seçildi. 

Ahmet Ali Ağaoğlu, 1993 yılında Trabzonspor yönetiminde yönetici olarak bulundu. Ağaoğlu, 2000 yılında 2 yıl boyunca Trabzonspor'da Başkan Yardımcılığında bulundu. Ahmet Ağaoğlu, 2018 yılında Trabzonspor Kulübü 73.  Genel Kurulu’nda Trabzonspor’un başkanı seçildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088967/ahmet-agaoglu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.