Abdurrahim Karakoç kimdir?

Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan özellikle halk şiiri geleneğinden etkilenen ve İslami temaları işleyen Abdurrahim Karakoç kimdir? Türk edebiyatında özgün bir ses olarak anılan yazın dünyamızın değerli ismi olan Abdurrahim Karakoç nereli, neden vefat etti?
Suat Mutlu
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 17:13
Abdurrahim Karakoç kimdir?

Abdurrahim Karakoç, 7 Nisan 1932 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Karakoç, ilkokul eğitimini burada tamamladıktan sonra Kahramanmaraş Lisesi'ne devam etti. Yazar, ortaokul ve lise yıllarında şiirle ilgilenen Karakoç bu dönemde şiirlerini gazete ve dergilerde yayımlamaya başladı.

1951 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne girdi ancak eğitimini tamamlayamadan ayrıldı. Ardından Kahramanmaraş'ta çeşitli görevlerde bulundu. 1955 yılında İstanbul'a yerleşti ve burada ticaretle uğraşmaya başladı.

Türk edebiyatında özgün bir ses olarak tanınan Abdurrahim Karakoç, şiirlerinde genellikle aşk, doğa, vatan sevgisi ve İslami değerler gibi temaları işler. Halk şiiri geleneğinden etkilenen şiirlerinde yoğun bir müzikalite ve ritim kullanır. İslam düşüncesine olan bağlılığını şiirlerinde sıklıkla yansıtır.

Yazar, 1985 yılında gazetecilik alanına geçiş yapmıştır. Ayrıca Karakoç, Büyük Birlik Partisi'nin kuruluşunda yer almış ve siyaset hayatına geçiş yapmıştır. 

Hastalığı

Abdurrahim Karakoç,  2012 yılında ciğerlerinin enfeksiyon kapması sebebiyle Konya'da tedavi gördü. Şair, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde yoğun bakımda iken hastalığına yenik düşerek 7 Haziran 2022tarihinde hayata veda etti. Cenazesi Ankara  Keçiören'deki Bağlum semt kabristanına defnedildi. 

Eserleri

-Mihriban

-Hasan'a Mektuplar

- Eli Kulakta

- Vur Emri

-Kan Yazısı

- Suları Islatamadım

- Beşinci Mevsim

- Dosta Doğru, Akıl Karaya Vurdu

- Yasaklı Rüyalar

- Gökçekimi

- Gerdanlık - I

-Gerdanlık - II

- Parmak İzi

- Yağmur Yerden Yağar-

-Anadolu'da Bahar

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2089023/abdurrahim-karakoc-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.