Yunan istihbaratı, siber oluşum kuruyor

EYP (Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı), SOC (Siber Güvenlik Operasyon Merkezi) kuracak.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 21:48
Yunan istihbaratı, siber oluşum kuruyor

EYP’nin (Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı), siber saldırılara karşı devlet kurumlarını korumak için SOC (Siber Güvenlik Operasyon Merkezi) kuracağı belirtildi.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP)'ndan yapılan yazılı açıklamada, devlet kurumlarını siber saldırılardan korunmak amacıyla kurulacak SOC’un (Siber Güvenlik Operasyon Merkezi) bu senenin eylül ayı başından itibaren faaliyete geçmesinin planlandığı kaydedildi.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın yazılı açıklamasında, Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’nin, siber saldırılara karşı tüm devlet kurumlarının korunmasında ana rol oynayacağı bildirildi.

Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’nin en modern teknolojilere sahip olacağının vurgulandığı yazılı açıklamada, SOC’un Yunanistan’a karşı siber saldırı ve tehditleri ve güvenlik ihlallerini izlemek, saptamak ve tüm bu girişimlere müdahale etmekten sorumlu olacağı ifade edildi.

Siber Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC), bilgi güvenliği ekiplerinin, siber güvenlik vakalarını takip, tespit ve analiz ettiği ve siber güvenlik durumunu geliştirdiği bir merkez olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089052/yunan-istihbarati-siber-olusum-kuruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.