Erdoğan-Zelenskiy görüşmesi sona erdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında İstanbul’da gerçekleşen ikili görüşme sona erdi.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 23:52
Erdoğan-Zelenskiy görüşmesi sona erdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde baş başa gerçekleştirdiği görüşmenin sona erdiği bildirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetine icabet ederek İstanbul'a gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i İstanbul’daki Vahdettin Köşkü'nde törenle karşıladı. Karşılamada sıkıca tokalaşan Erdoğan ile Zelenskiy, ardından baş başa görüşmeye geçti.

İki liderin görüşmesinde Türkiye-Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve gelişmeler ile 17 Temmuz'da sona erecek Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması gibi çok sayıda önemli bölgesel ve uluslararası konular görüşüldü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in yüz yüze gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü.

İki liderin baş başa gerçekleştirdiği görüşmeyle aynı anda başka ortamda heyetler arası görüşmenin gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089071/erdogan-zelenskiy-gorusmesi-sona-erdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.