Abdülkerim Murat Atik kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları eski Genel Müdürü olan Abdülkerim Murat Atik kimdir? Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı olan ve TCDD Genel Müdürü olarak bir hafta görev almasının ardından görevden alınan Abdülkerim Murat Atik nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
08 Temmuz 2023, Cumartesi - 11:57
Abdülkerim Murat Atik kimdir?

Abdülkerim Murat Atik, 1966 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Atik, öğrenimini  İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü Yöneticilik ve İdarecilik Bölümünü tamamlayarak mezun oldu.

Abdülkerim Murat Atik, 1993 yılında kariyer hayatına ticaret ile adım atmıştır. Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Atik,  demiryolu-raylı sistemler ve inşaat-altyapı alanlarında faaliyette bulunmuştur. Daha sonra Atik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş’de sırayla; Telekomand ve Kataner Şefi,  Sabit Tesisler Müdür Yardımcısı ve İşletme Müdürü olarak görevlerde bulundu. 

1 haftalık TCDD genel müdürlük görevi 

Abdülkerim Murat Atik, Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne atandı. 6 Eylülde görevine başlayan Atik, 1 hafta sürdürdüğü görevinin ardından görevden alındı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089125/abdulkerim-murat-atik-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.