Gazimağusa Limanı için TDT’ye başvuruldu

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)'ne ait Gazimağusa Limanı'nın TDT (Türk Devletleri Teşkilatı) Limanlar Programı'na dahil edilmesi için başvuru yapıldığı duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
10 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:16
Gazimağusa Limanı için TDT’ye başvuruldu

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Gazimağusa Limanı'nın Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Kardeş Limanlar Programı'na dahil edilmesi için başvuruda bulunulduğunu duyurdu.

Arıklı, yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kardeş Limanlar Mutabakat Zaptı'na katılmak isteğini TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev'e ilettiğini belirtti.

Arıklı, KKTC'nin bu projeye dahil edilmesinin ülkeye uygulanan haksız kısıtlamalara karşı önemli bir adım olacağını vurgulayarak, "TDT, Kıbrıs Türk halkının bu talebini göz önünde bulundurmalı ve bu haklı talebe olumlu bir yanıt vermeli. Kardeşlerimizden beklediğimiz, diğer gözlemci üyelere gösterdikleri yaklaşımı bizlere de göstermeleridir." dedi.

Kardeş Limanlar projesi, 11 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen 9. Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında Ulaştırma Bakanları tarafından imzalanmış ve Bağlantısallık Programı'nın bir parçası olarak hayata geçirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089441/gazimagusa-limani-icin-tdtye-basvuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.