Kahramankazan'daki açık oto pazarında derin çatlaklar

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ABB tarafından 2021 yılında yapımına başlanan ikinci el oto pazarının atıl durumunu sosyal medya hesabından paylaştı. Serhat Oğuz "Tam iki sene oldu, burası kullanılmadığı sürece, buraya bakılmadığı sürece bu kadar masraf heba olup gidecek" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
11 Temmuz 2023, Salı - 10:04
Kahramankazan'daki açık oto pazarında derin çatlaklar

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2021 yılında Kahramankazan'da  100 bin metrekarelik alanda bin araç kapasiteli ikinci el oto pazarı yapımına başladı.

Dolgusu yapılan ve asfaltı atılan alan aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü faaliyete geçmedi.

Alandaki asfaltta da bakımsızlık ve son yağışlardan sonra derin çatlaklar oluştu.

"Geldiğimiz noktada yaptığınız dolgu çöküyor"

 Konuyu meclis gündemine taşıyan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz "Kahramankazan’da açık oto pazarı yapıyorlar diye memnuniyetimi ifade ettim.  Bakınız açık oto pazarımız hala faaliyette değil. Son haline içim yandı. Sonuçta Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralının parasını harcıyor. Orada bir şey gördüğüm zaman içim sızlıyor. İnanın son yağışlardan sonra derin çatlaklar oluşmuş. Niyetimiz şu, iyi kötü orada bir yatırım var, emek var. Ama bakım yok, ama kullanma yok, ama verimlilik yok. Hatta belediye olarak biz çalıştıralım demiştik. Geldiğimiz noktada yaptığınız dolgu çöküyor. Asfaltlar ortadan ikiye yarılıyor. İki elinizin gireceği derin çatlaklar oluşmuş." ifadelerini kullandı.

"Bu kadar masraf heba olup gidecek"

Daha sonra alanda çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Serhat Oğuz, ABB'ye seslenirken  "Burayı öyle ya da böyle faaliyete geçirin. Tam iki sene oldu, burası kullanılmadığı sürece, buraya bakılmadığı sürece bu kadar masraf heba olup gidecek." dedi.

Oğuz'un paylaştığı videoda ise alana atılan asfalttaki derin çatlaklar, bakımsızlık dikkat çekti.

"Gelecek ay tamamlanacak"

ABB'den oto pazarıyla ilgili  27 Ağustos 2021 tarihinde servis edilen haberde şu ifadelere yer verilmişti:

"Kahramankazan ilçesinde 100 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden ve iki etaptan oluşan ikinci el oto pazarı bin araçlık kapasiteye sahip olacak.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayan kafeterya alanının da bulunacağı yeni oto pazarı, güvenlik ve kamera sistemleri ile de takip edilecek.

Gelecek ay tamamlanması planlanan birinci etap çalışmalarının ardından oto pazarı faaliyetlerine başlayacak. Proje sayesinde bölge esnafı ve yöresel pazarcı esnafının da işlerinin artması hedefleniyor."


http://www.ankaramasasi.com/haber/2089515/kahramankazandaki-acik-oto-pazarinda-derin-catlaklar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.