Rusya: 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor

NATO zirvesinde Ukrayna’ya silah yardımlarını arttırma kararı alınmasını değerlendiren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, “Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor.” yorumunda bulundu.
Mevlüt Peker
|
11 Temmuz 2023, Salı - 23:34
Rusya: 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi'ni yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi.

Medvedev, NATO zirvesinde alınan kararların Rusya'nın beklentilerine uygun olduğunu belirterek, "Ukrayna'nın NATO üyeliğiyle ilgili eylem planının iptal edilmesi. Yani daha hızlı bir kabul. '404' ülkesinin NATO'ya davet edilmesi, ancak ne zaman ve hangi şartlarda kabul edilecekleri belirsiz." dedi.

Ukrayna'nın muhtemelen hiçbir zaman NATO'ya kabul edilmeyeceğini savunan Medvedev, "İttifak'taki gerçekçilerin yüksek sesle söylemekten korktukları şey de tam olarak bu aslında. Ayrıca, Kiev rejimine silah desteği de füzeler, misket bombaları ve uçaklar gibi her şekilde artırılacak." şeklinde konuştu.

Medvedev, Batı'nın "çıldırdığını" vurgulayarak, "Çıldırmış olan Batı, başka bir şey düşünemez oldu. Aptallık noktasına kadar en yüksek düzeyde öngörülebilirlik içerisindeler. Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Medvedev, bu sonuçların Rusya için anlamlı olduğunu da belirterek, "Özel askeri operasyon aynı hedeflerle devam edecek. Bunlardan biri de başından beri ısrar ettiğimiz Kiev Nazi grubunun NATO üyeliğini reddetmesi ve bu da imkansız. Dolayısıyla bu grubun ortadan kaldırılması gerekecek, bu da mümkün ve gereklidir." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ukrayna'nın Zaporojiya'ya misket bombalarıyla saldırı iddiası

    Öte yandan, Medvedev, Ukrayna'nın Zaporojiya'daki Tokmak'a misket bombalarıyla saldırı düzenlediği iddiasını da değerlendirdi ve "Tokmak'a misket bombalarıyla saldırı yapıldığı rapor edildi. Bu yüzden insani olmayan silahlarla donatılmış bir cephaneliğimizi ortadan kaldırmanın zamanı geldi." dedi.

    "NATO, Rusya ile çatışma peşinde değil, içinde"

      Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, NATO Liderler Zirvesi hakkında bir değerlendirme yaptı.

      Zaharova, NATO'nun yayımladığı bildiride İttifak'ın Rusya ile çatışma peşinde olmadığının ifade edildiğini hatırlatarak, "Elbette, NATO Rusya ile çatışma peşinde değil. NATO sadece buna katılıyor." ifadelerini kullandı.

      NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'nın savaşı kazanmaması durumunda NATO üyeliğinin mümkün olmayacağı yönündeki sözlerini değerlendiren Zaharova, "Üyelik mümkün olmadığı zaman, başarısız bir zirve." ifadesine yer verdi.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2089614/rusya-3-dunya-savasi-yaklasiyor
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.