Bakan Kacır, “Sanayicilerin gönülleri ferah olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayicilerin krediye erişim engelinin ilerleyen dönemde iyileşeceğini, vize sorunu konusunda Avrupa Birliği ile her platformda konuştuklarını ve ara eleman sorununa çözüm olacak meslek okulları, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının sayısını artırdıklarını belirterek, “Sanayicilerin gönülleri ferah olsun” dedi.
Onur Çetinkaya
|
14 Temmuz 2023, Cuma - 09:10
Bakan Kacır, “Sanayicilerin gönülleri ferah olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakanlık Binası Konferans Salonu'nda basın mensupları ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. 

"Sanayicilerin gönülleri ferah olsun"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır sanayicilerin yaşadığı vize sorununa ilişkin, "Sanayicilerin gönülleri ferah olsun. Son istatistikte ben yüzde 3,7 diye anımsıyorum rakamı, yanlış da söylemek istemiyorum, ama yüzde 4'e yaklaştık, 7 milyar dolara yaklaştık. İnşallah imalat sanayimizin ileri teknoloji ihracatı önümüzdeki dönemde kritik bir hedefimiz olacak. Bunun için ihracat tarafında bu vize sorunlarının olmaması lazım. Avrupa Birliği ülkeleriyle her platformda konuşuyoruz. Yani Avrupa Birliği'nin de Türkiye'ye daha adil yaklaşacağını önümüzdeki dönemde umuyoruz." dedi.

"2032'ye kadar Togg, 1 milyon araç üretecek"

Togg projesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığındaki bir yatırıma kamu alım garantisini Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle sunduklarının bilgisini veren Kacır, “Bir çalışma yaptık kamunun araç ihtiyacıyla ilgili, 15 yıllık aslında bir projeksiyon yaptık ve bu ihtiyacın bir bölümünün yerli marka, milli marka, hem de yeni nesil, çevreci, sıfır emisyonlu, elektrikli otomobille, Togg'la karşılanmasını planladık, 30 bin araçlık bir alım garantisi verdik. Bir yönüyle çok büyük bir destek alım garantisi, ama bir yandan da halen özel sektör yatırımcısının başarı zorunluluğunun kendi üzerinde kaldığı bir model, çünkü nihayetinde bu dönemde, yani bizim kamu olarak 30 bin araç alacağımız bu dönemde 2032'ye kadar Togg, 1 milyon araç üretecek. " ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089980/bakan-kacir-sanayicilerin-gonulleri-ferah-olsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.