Sivas Valiliğinden Kızılırmak’taki kirliliğe ilişkin açıklama

Kızılırmak'taki kirlilik ile ilgili açıklama yapan Sivas Valiliği, "Zift türü atık malzemenin Aksu Parkı devamı olan dereden aktığı, meydana gelen kirliliğin hayatın genel akışını etkilemeyecek şekilde olduğu anlaşılmış olup detaylı inceleme devam etmektedir" dedi.
Mevlüt Peker
|
18 Temmuz 2023, Salı - 19:39
Sivas Valiliğinden Kızılırmak’taki kirliliğe ilişkin açıklama

Sivas Valiliği, Kızılırmak Nehri'nin yüzeyinde oluşan kirliliğin "hayatın genel akışını etkilemeyecek şekilde" olduğunu ve ilgili birimlerin detaylı incelemeye devam ettiğini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın ve sosyal medya haber sitelerinde yer alan "Kızılırmak yüzeyinde korkutan kirlilik görüntüsü" başlıklı haber üzerine bir basın açıklaması yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Sivas Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgede inceleme yaptığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan inceleme sonucunda, zift türü atık malzemenin Aksu Parkı'nın devamı olan dereden aktığı ve meydana gelen kirliliğin hayatın genel akışını etkilemeyecek şekilde olduğu anlaşılmıştır. İlgili birimlerimiz, detaylı incelemeye devam ediyor. İnceleme sonucunda, kirliliğe sebep olan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090563/sivas-valiliginden-kizilirmaktaki-kirlilige-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.