Servisçiler de kontak kapatıyor

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Günhan Sinar, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra ciddi bir şekilde kontak kapatma talebi geldiğini belirterek "Bu kontak kapatmayı yanlış anlamayın, bu bir protesto değil ama bu şartlarda çalışacak imkânımız kalmadı” dedi.
Ankara Masası
|
19 Temmuz 2023, Çarşamba - 09:24
Servisçiler de kontak kapatıyor

Akaryakıta getirilen ÖTV fiyatlara 4-5 lira arası zam olarak yansıdı.

Ulaşım esnafını zor duruma sokan karar sonrası, taksiciler, dolmuşlar ve halk otobüsü şoförleri bir çok ilde kontak kapatarak zamları protesto etti.

Bloomberg HT’ye konuk olan İSAROD Başkanı Günhan Sinar, akaryakıt zamları ve girdi maliyetlerinin artmasıyla, giderleri en çok artan esnaf grubunda olduklarını söyledi. Sinar, son gelen zamların ardından esnaftan  yüzde 82 oranında bir artış talebinin olduğunu aktardı.

Servis ücretlerinde artış

Bu konuya ilişkin olarak ayın 20’sinde bir alt komisyon olacağını ve 27’sinde de karar alınacağını açıklayan Sinar, şu an en yakın mesafe için istenen ücretin 792 TL olduğunu ve bu ücretin 1441 TL’ye çıkarılmasını istediklerini belirtti. Personel servislerine de değinen Sinar, tavsiye edilen ücretin açılış için 1000 TL, her kilometre için ise 13 TL olduğunu söyledi.

ÖTV artışları ticari araçlara yansıtılmasın

Sinar, maliyetlerin artmasından dolayı sektörün olumsuz etkilendiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Biz zaten ticari araç sahipleri ve taşıma sektöründe olan esnaflar olarak, dolaylı ve dolaysız birçok vergi veriyoruz. Bu sebepten akaryakıttaki ÖTV artışlarının bizim gibi ticari araç sürücülerine yansıtılmaması gerektiğini düşünüyoruz. İstanbul’daki bütün ulaşım sektörü olarak bugün bir toplantı yaptık. Oda başkanlarından orada ciddi olarak bir kontak kapatma talebi geldi. Kontak kapatmayı yanlış anlamayın, bu bir protesto değil ama bu şartlarda çalışacak imkânımız kalmadı. Yakıt, yedek parça ve vergi giderlerinin altından kalkacak imkân kalmadı.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090626/servisciler-de-kontak-kapatiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.