MSB'den tahıl anlaşması açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl anlaşması ve terör operasyonlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşmasını askıya almasına ilişkin, "Anlaşmanın dörtlü şekilde devam etmesinden yanayız." denildi. Terörle ilgili ise, “Son bir haftada 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Onur Çetinkaya
|
20 Temmuz 2023, Perşembe - 12:18
MSB'den tahıl anlaşması açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından, 17 Temmuz'da süresi dolan ve Rusya tarafından durdurulan Tahıl Girişimi'nin uzatılmasına yönelik, Birleşmiş Milletler, Rusya ve Ukrayna yetkilileriyle temasların, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam ettiği, İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'nden Rus personelin ayrıldığı açıklandı.

"Devam etmesinden yanayız"

Konuyla ilgili açıklama yapan MSB'den, "Rus personel İstanbul'daki Müşterek Harekat Merkezi'nden ayrıldı. Anlaşmanın dörtlü şekilde devam etmesinden yanayız." denildi.

35 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütüne yönelik operasyonlara dair ise, "Terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 848'e, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 191'e ulaşmıştır." açıklaması yapıldı.

573 terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 573'e ulaştığı belirtilirken harekat kapsamında değişik çaplarda toplam bin 291 silah ve 556 bin 498 mühimmatın ele geçirildiğini, 2 bin 103 mayın/el yapımı patlayıcının imha edildiğini, 597 mağara ve sığınağın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090818/msbden-tahil-anlasmasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.