Kadir Şeker davasında gelişme

Konya'da sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı engel olmak isterken öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker, 15 Temmuz´da çıkan kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyecek.
Onur Çetinkaya
|
20 Temmuz 2023, Perşembe - 13:41
Kadir Şeker davasında gelişme

Olay,  5 Şubat 2020'de Konya'da yaşandı.

İddiaya göre sevgilisi Ayşe Dırla’yı dövdüğü belirtilen Özgür Duran'ı engellemek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Gözaltına alınan Şeker, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kadir Şeker cinayet nedeniyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şeker'in cezasının onanmasının ardından sosyal medyada çok sayıda kişi duruma tepki gösterdi. 

İzinli tahliye edildi 

Yargıtay'ın onama kararı sonra Kadir Şeker, "Ceza ve Güvenlik Tedbirleri İnfazı Hakkında Kanun" kapsamında 1 Haziran 2023 tarihinde jandarma tarafından gözaltına alınarak cezaevine teslim edildi. 

Ancak Şeker, 8 Haziran günü açık cezaevine alındığı için koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz’a kadar yeniden izinli olarak tahliye edildi.

Cezaevine dönmeyecek

15 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasa içindeki "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun"a eklenen geçici madde kapsamında Kadir Şeker yeniden cezaevine dönmeyecek.

Avukat Mustafa Aladağ, müvekkili Şeker'in diğer hükümlüler gibi çıkartılan yasadan faydalanacağını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090827/kadir-seker-davasinda-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.