Cillian Murphy kimdir?

Birçok başarılı film ve dizide yer alan başarılı oyuncu Cillian Murphy kimdir? Oyunculuğu, tarzı ve karakteriyle seyircilerin ilgi odağı olan ve yer aldığı yapımlardaki oyunculuğuyla adından söz ettiren Cillian Murphy nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
23 Temmuz 2023, Pazar - 14:54
Cillian Murphy kimdir?

Cillian Murphy, İrlandalı bir aktördür. 25 Mayıs 1976 tarihinde Douglas, İrlanda'da doğmuştur.  Murphy, sahne ve televizyon çalışmalarıyla tanınmadan önce, küçük rollerde tiyatroda yer aldı. 1996 yılında Dublin'deki Gaiety Drama School'da eğitim aldıktan sonra oyunculuk kariyerine başlamıştır. İlk zamanlarında İrlanda televizyon dizilerinde ve filmlerinde yer alarak deneyim kazanmıştır.

Profesyonel kariyeri

Cillian Murphy'nin uluslararası çapta tanınmasını sağlayan önemli bir dönüm noktası, Danny Boyle'un 2002 yılında çektiği kıyamet sonrası zombi filmi "28 Gün Sonra"da  başrolü oynamasıydı. Bu rol, onun yetenekleri ve dikkat çekici oyunculuğu hakkında olumlu eleştirilere yol açtı.

Daha sonra 2005 yılında "Batman Begins", 2008'de "The Dark Knight" ve 2012 yılında "The Dark Knight Rises" gibi ünlü yönetmen Christopher Nolan'ın Batman üçlemesinde Dr. Jonathan Crane / Korkuluk karakterini canlandırdı. Bu rollerle dünya çapında tanınan bir oyuncu haline geldi.

Cillian Murphy, başarılarını tiyatro, televizyon ve sinemada çeşitli rollerle devam ettirmiştir. Özellikle İngiliz yazar Steven Knight'ın yaratıcısı olduğu, BBC draması "Peaky Blinders"da Tommy Shelby karakterini canlandırarak büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır.

Yer aldığı yapımlardan bazıları

Film

-Sunburn

-Disco Pigs 

-How Harry Became a Tree 

-28 Gün Sonra 

-Cold Mountain 

-Intermission

-The Dark Knight 

-Inception

-A Quiet Place Part II

-Oppenheimer

Dizi

-The Way We Live Now 

-Murphy's Law 

-Peaky Blinders 

-Quirke 

-Disco Pigs 

-Windfall

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091247/cillian-murphy-kimdir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.