Özdağ: Ne gizlisi? Protokolden hepsinin haberi var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokolle ilgili konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Kılıçdaroğlu kazansaydı protokol yaşama geçmeyecek miydi? Geçecekti. Peki neyin gizliliği” diye sordu. Ümit Özdağ, “Hepsinin haberi var. Özellikle Meral Akşener’in böyle bir şey söyleme hakkı hiç yok” dedi.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2023, Pazartesi - 23:34
Özdağ: Ne gizlisi? Protokolden hepsinin haberi var

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu öncesinde CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokol ile ilgili eleştirileri yanıtladı.

Zafer Partisi tarafından Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "100. Yılında Lozan Barış Antlaşması-Lozan Paneli"ne katılan Ümit Özdağ, panel sonrası AA’nın sorularını cevapladı.

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin, protokol ile ilgili gösterdiği tepkinin temelinde, Zafer Partisi’ne 3 bakanlık verilmesinin olmadığını dile getiren Ümit Özdağ, şöyle konuştu:

"Tepkinin temelinde, protokolde Anayasa'nın ilk dört maddesinden taviz verilmemesi, 66'ncı maddeden taviz verilmemesi, terörle tavizsiz mücadele edilmesi, FETÖ ve PKK terörüyle mücadele edilmesi ve Türkiye'de yaşayan tüm sığınmacı ve kaçakların bir sene içerisinde Anadolu Kalesi Projesi'yle geri döndürülmesi var. Esas buna duyuyorlar kızgınlığı ve öfkeyi. Terörle mücadeleden, FETÖ ve PKK ile mücadeleden sorumlu olacak kişinin Ümit Özdağ olması, yine sığınmacı ve kaçakları vatanlarına geri yollayacak Anadolu Kalesi Projesi'ni uygulayacak kişinin Zafer Partisi Genel Başkanı olması düşüncesi DEVA'yı ve Gelecek'i çıldırtıyor."

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin, bu hususlara alenen cephe alamadığı için "Neden 3 bakanlık verdiniz?" diye sorduğunu kaydeden Ümit Özdağ, “Asıl, ‘Siz nasıl bu kadar milletvekilliğini aldınız oyunuz olmadan?" diye sorulması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50'nin üzerinde oy almasını sağlayarak, kazanmasına tam anlamıyla yardımcı olabilmemiz durumunda bu 3 bakanlık bize verilecekti.” ifadelerini kullandı.

Protokol ile ilgili İYİ Parti cephesinden gelen eleştirilerin anımsatılması üzerine de Ümit Özdağ, şöyle konuştu:

"Üstelik 'Haberimiz yok' diyemezler, hepsinin haberi var. Hele Meral Akşener'in böyle bir şey söylemeye hiç hakkı yok. Televizyon kameralarının önünde, 28'inden önce çıktı, tek tek tek açıkladı. Neden açıkladı onu bilemem ama açıkladığını biliyoruz. Ben bile Twitter hesabımdan bu açıklamayı paylaştım. Özetle, Kemal Bey'in yapmış olduğu hamle, yani Zafer Partisi ile bu ittifak çerçevesinde Zafer Partisine İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın verilmesi bütün bir seçim kampanyası boyunca yapılmış en doğru harekettir. Tabanda da böyle bir karşılık gördü zaten."

Protokolün CHP ve Zafer Partisi arasında yapıldığının altını çizen Ümit Özdağ, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"İki sayfası var, biz birinci sayfaları açıkladık. İkinci sayfaları da 28'inden sonra açıklamak üzere elimizde tuttuk. 28'inde Kemal Kılıçdaroğlu kazansaydı bu protokol yaşama geçmeyecek miydi, geçecekti. Peki neyin gizliliği? Gizlilik sadece ve sadece, ayın 28'indeki seçimlere kadar çok ön plana çıkartılmaması doğrultusunda Kemal Bey'in ricası üzerine gerçekleşti. Çünkü Kemal Bey'e yönelik DEVA'dan ve Gelecek'ten bazı serzenişler gelmiş. Mesele bundan ibarettir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091444/ozdag-ne-gizlisi-protokolden-hepsinin-haberi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.