İstanbul'da yarın hava sıcaklığı zirve yapacak

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Günseli Özgül, Meteoroloji uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre halıhazırda mevsim normalleri üzerinde devam eden hava sıcaklığının Çarşamba günü (yarı)n daha da etkisini artıracağını belirterek, “Mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde seyredecek” dedi.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2023, Salı - 20:56
İstanbul'da yarın hava sıcaklığı zirve yapacak

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yarın daha da artarak mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerine çıkacak.

İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin son değerlendirmelerine göre, önümüzdeki beş gün boyunca İstanbul genelinde havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının yarın mevsim normallerinin 7 ila 9 derece, Marmara Bölgesi'nde ise 8 ila 10 derece üzerinde olması bekleniyor.

Yarın İstanbul'da en yüksek sıcaklık 37 dereceye kadar çıkabilirken, perşembe günü 29, cuma 30, cumartesi 29 ve pazar günü de 30 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Günseli Özgül, sıcak hava dalgasının etkisi altındaki kentte bugün hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyrettiğini belirtti.

Özgül, İstanbul'un ilçelerine özgü tahminler yapıldığını ve bugün beklenen en yüksek hava sıcaklığının 33 ila 34 derece arasında olduğunu, yarın ise 36 ila 39 derece arasında olabileceğini söyledi.

Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini tahmin ettiklerini belirten Özgül, "Yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın, yani çarşamba günü daha da etkisini artıracağını ve mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde seyredeceğini söyleyebiliriz" dedi.

Perşembe gününden itibaren kuzeyden esecek rüzgarlarla birlikte hava sıcaklığının mevsim normallerine döneceğini belirten Özgül, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu ve vatandaşların güncel hava tahmin raporlarını meteorolojinin internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebileceklerini hatırlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091587/istanbulda-yarin-hava-sicakligi-zirve-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.