Diyarbakır’da “Kur'an-ı Kerim'e Saygı” mitingi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırıları protesto etmek için Diyarbakır’da düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.
Mevlüt Peker
|
30 Temmuz 2023, Pazar - 23:49
Diyarbakır’da “Kur'an-ı Kerim'e Saygı” mitingi

Diyarbakır ilinin merkez Yenişehir ilçesinde, İstasyon Meydanı'nda Vakıf tarafından düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Mitingde, Kur'an-ı Kerim ile ellerinde toplanan katılımcılar, tilavet ve ilahilerle bir araya geldi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, son zamanlarda Avrupa ülkeleri, özellikle İsveç ve Danimarka'da İslam düşmanları tarafından sistematik bir şekilde Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıların arttığına dikkat çekti.

Kur'an-ı Kerim'in alçakça yakıldığını, yırtıldığını ve ayaklar altına alındığını vurgulayan Akgönül, bu tür eylemlerin aslında Haçlı saldırılarının bir devamı olduğunu ve arkasında ABD ve Siyonistlerin olduğunu ifade etti.

Akgönül, bu alçak eylemleri şiddetle kınadıklarını ve bedeli ne olursa olsun Kur'an-ı Kerim'e her zaman sahip çıkacaklarını belirtti.

Tüm Müslümanlara seslenen Akgönül, Kur'an'a ve Hz. Peygamber'in sünnetine yapılan hakaret ve saldırılara karşı tek yürek ve ses olunması gerektiğini vurguladı.

Batılı ülkelere bu saldırılar karşısında tepki gösterilmesini ve Kur'an'a ve Hz. Peygamber'e sıkıca sarılınmasını istedi.

Akgönül aynı zamanda İslam ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara da çağrıda bulunarak, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bu konu üzerine ciddi şekilde durması gerektiğini söyledi.

Müslüman ülkelerin liderlerinin bir araya gelerek saldırgan ülkelere karşı ortak kararlar alması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini kabul etmemesi ve TBMM'deki tüm siyasi partilerin bu saldırılara ret oyu kullanarak tepkilerini göstermeleri gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından dağılan mitinge HÜDA-PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte çok sayıda davetli de katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092203/diyarbakirda-kuran-i-kerime-saygi-mitingi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.