İki kişinin öldürüldüğü tekel bayisinin failleri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde Tekel bayisinin basılarak 2 kişinin öldürülmesi, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaya dair zanlıların tamamının yakalandığını açıkladı.
Mevlüt Peker
|
31 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:28
İki kişinin öldürüldüğü tekel bayisinin failleri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ili Esenyurt ilçesindeki 2 ölümlü ve 1 yaralamalı Tekel bayi saldırısı ile ilgili olarak, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö ve S.Ö.’den sonra T.Ö. ve A.Ö de yakalandı. Olayla ilgili şüphelilerin tamamı gözaltında." açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları söyledi: "Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayın şüphelilerinden T.Ö. ve A.Ö. de yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö ve S.Ö.’den sonra T.Ö. ve A.Ö. de yakalandı. Olayla ilgili şüphelilerin tamamı gözaltında. Bu konu ile ilgili sosyal medya paylaşımında bulunan 35 bin 368 hesap arasından 9 bin 220 hesabın bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 5 bin 136 hesabın FETÖ bağlantılı hesap ve 2 bin 898’inin ise PKK bağlantılı hesap olduğunu tespit ettik. Olumsuz algı oluşturmak için boşuna çabalamayın. Güvenlik güçlerimiz, toplum düzenini bozanları ve suç işleyenleri hukuk önüne çıkartmaya kararlıdır. Suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam edecektir."

Esenyurt'ta bir tekel bayisine düzenlenen silahlı saldırıda, 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındamki Yunus Emre Erzen yaşamını yitirmiş, 21 yaşındaki Yusuf Erzen ise yaralanmıştı.

Saldırının görüntüleri sosyal medyada ve medyada yayılırken saldırıya dair başlatılan soruşturma çerçevesinde 3 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma süreci devam ederken savcılıktan dikkat çeken bir karar gelmişti.

İki kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya dair başsavcılık tarafından yayın yasağı getirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092308/iki-kisinin-olduruldugu-tekel-bayisinin-failleri-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.