Brezilya polisi acımıyor: 42 ölü

Brezilya’da polis, uyuşturucu çetelerine karşı son bir haftada Sao Paulo, Bahia ve Rio De Janeiro eyaletlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda en az 42 kişi öldü.
Mevlüt Peker
|
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 23:09
Brezilya polisi acımıyor: 42 ölü

Brezilya'da uyuşturucu çeteleriyle mücadele kapsamında birçok eyalette devam eden operasyonlarda, son bir haftada Rio de Janeiro, Sao Paulo ve Bahia eyaletlerinde düzenlenen operasyonlarda en az 42 kişi hayatını kaybetti.

En son olay, Rio de Janeiro'daki gecekondu mahallelerinden Complexo da Penha'ya yönelik bir polis baskınında gerçekleşti ve aralarında Juramento ve Chatuba mahallelerinin liderleri Fiel ve Du Leme'nin de bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililer, son operasyonun, çete liderlerinin üst düzey bir toplantısına dair alınan istihbarat sonucu düzenlendiğini belirtti. Operasyonun amacının çete üyelerini yakalamak olduğu ancak güvenlik güçlerine ateş açıldığı ifade edildi. Çatışmalarda 1 polis memurunun yaralandığı ve operasyonda 7 tüfek, mühimmat ve el bombası ele geçirildiği açıklandı.

Son bir hafta içinde polisin Brezilya genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda, Sao Paulo eyaletinde 14, Bahia eyaletinde ise 19 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092648/brezilya-polisi-acimiyor-42-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.