YAŞ kararlarında en dikkat çeken isimler

YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararlarında meslek yaşamı kahramanlıklarla dolu ancak FETÖ mağduru olan komutanların önlerinin bir bir açıldığı görüldü. YAŞ kararlarında Türkiye için bir ilk de yaşanıyor. TSK’da ilk kez bir kadın subay, amirallik rütbesine terfi ettirildi.
Mevlüt Peker
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 20:20
YAŞ kararlarında en dikkat çeken isimler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından önemli kararlar alındı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan'ın emekliliğe sevk edilmesiyle TSK'nın komuta kademesi değişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Şura toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, 30 Ağustos'tan itibaren 32 general ve amiral bir üst rütbeye terfi etti. Milli Savunma Bakanlığı'na atanmış olan Yaşar Güler'in yerine Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral Metin Gürak getirildi. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na da Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

Özellikle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın terfi etmesi dikkat çekti. Kendisi daha önce terörle mücadele operasyonlarını yönetmiş ve eşi kanser nedeniyle hayatını kaybetmesine rağmen görevine devam etmiş bir isim.

YAŞ kararları arasında tarihi bir terfi de yaşandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ilk kez bir kadın subay olan Kurmay Albay Gökçen Fırat tuğamiralliğe yükseltildi.

Gökçen  Fırat, Türk Deniz Kuvvetleri'nde bir kadının amiralliğe terfi etmesine öncülük eden önemli bir isim oldu.

Diğer taraftan, Ege ve Akdeniz'e verilen önemin göstergesi olarak nitelendirilen Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni'nin orgeneralliğe terfi ettiği ve KKTC'deki Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk'ün de korgeneralliğe yükseltildiği belirtildi.

YAŞ toplantısında görev süreleri bir yıl uzatılan önemli isimler arasında Özel Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ve Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Köksal yer alıyor.

FETÖ'nün "Poyrazköy" kumpas davasında ceza alan ve 5 yıl hapis yatan SAT Özel İhtisaslı Deniz Komandosu Deniz Albay Eren Günay da tuğamiralliğe terfi eden isimler arasında yer alıyor. Diğer bir önemli isim ise SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe oldu.

Bu önemli YAŞ kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetim kademesinde değişiklikler yapıldı ve dikkat çeken terfiler gerçekleştirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092795/yas-kararlarinda-en-dikkat-ceken-isimler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.