Blinken, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile Suudi Arabistan'da düzenlenen “Ukrayna” konulu toplantı ile uzun vadeli güvenlik düzenlemeleri üzerinde görüş alışverişinde bulundu.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2023, Salı - 00:01
Blinken, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile telefonla görüştüğünü belirtti.

Görüşmede, Ukrayna'nın karşı saldırısı gelişmeleri ve Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Ukrayna ile ilgili yapılan "adil ve kalıcı barış" görüşmeleri ele alındı. Miller, ayrıca iki ülke arasındaki uzun vadeli güvenlik düzenlemelerinin de görüşüldüğünü ifade etti.

Blinken'ın, Ukrayna'nın savunmasına yönelik desteği ve Ukrayna ordusu ile hesap verebilir savunma kurumlarına sağlanan güçlü destekleri teyit ettiği belirtildi.

Cidde'de, Rusya-Ukrayna krizine çözüm yolları aramak üzere 5-6 Ağustos'ta Türkiye ve diğer ülkelerin temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda "istişarelerin devam etmesi" konusunda uzlaşmaya varıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093473/blinken-ukraynali-mevkidasi-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.