Emekliler için yeni düzenleme Meclis'e geliyor

Kulislere yansıyan habere göre emeklilere seyyanen zam, en düşük maaşın 10 bin TL'ye yükseltilmesi ve primi daha çok olana daha fazla maaş verilmesine yönelik düzenlemelerin ekim ayında Meclis'e gelecek.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2023, Salı - 10:57
Emekliler için yeni düzenleme Meclis'e geliyor

Temmuz ayında emeklilerin kök maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zam, emeklilerin bir bölümüne yansımadı. Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı.

Zam alamayan emeklilerin tepkisinin ardından yeni düzenleme sinyali verilse de, bu beklenti TBMM kapandığı için gerçekleşmedi.

 Milyonlarca emekli hükümetin yapacağı yeni düzenlenmeye odaklandı. 

Kulislere yansıyan bilgilere göre, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısında konu gündeme geldi.

Seyyanen zam, prim-maaş dengesizliğini giderilmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması, primi daha çok olana daha fazla maaş verilmesine yönelik düzenlemenin ekim ayında Meclis'e getirilmesi konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıl sonunu işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik." demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093529/emekliler-icin-yeni-duzenleme-meclise-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.