Ashnikko kimdir?

Hafızalarımıza kazınan mavi saçları, kişiliği ve tarzı ile adından sıklıkla söz ettiren Ashnikko kimdir? Farklı tarzı, şarkıları ve müzik kllipleri ile dikkatleri üzerine çeken Ashnikko nereli, gerçek adı ne ve şarkıları neler?
Suat Mutlu
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 09:36
Ashnikko kimdir?

Ashnikko sahne adıyla tanınan gerçek adı  Ashton Nicole Casey olan şarkıcı 19 Şubat 1996 tarihinde Amerika Kuzey Karolina'da dünyaya geldi.  Müziğe olan ilgisi genç yaşlarda adım atan Ashnikko, çeşitli tarzlarda çalışmalar vermiştir.

Kariyeri

Ashnikkko, kariyer hayatına 2017 yılında  "Krokodil" parçası ile adım atmıştır. Ardından sanatçı, ikinci EP albümü olan "Unlikeable"ı piyasaya sundu. Bu albüm ile tanınırlığını arttırmış olsa da Ashnikko asıl çıkışını 2019 yılında "Stupid" parçası ile yaptı. 

Ashnikko, "Stupid" şarkısı ile 'Bilboard Bubbling Under Hot 100', 'Bilboard Bubbling Under R&B/HipHop' ve 'Spofity Viral 50' listelerinde bir numaraya ulaştı. Bu şarkı ile Ashnikko,  2020 yılında Amerika ve Kanada'da da altın sertifikanın sahibi oldu. 

Ashnikko, saçlarını renkli ve dikkat çekici şekillerde boyaması, göz alıcı kostümler giymes, ve kendine özgü tarzıyla dikkat çeken bir sanatçıdır. Şarkı sözlerinde genellikle cinsellik, güçlü kadın figürleri, toplumsal cinsiyet rolleri gibi konuları ele alır. Müziği, popun yanı sıra hip-hop, elektronik ve alternatif öğeleri bir araya getirir.

Beklenen 2021 EP'si "DEMIDEVIL" ile tanınan Ashnikko, bu projede kendi tarzını ve müzikal vizyonunu daha da derinleştirerek göstermiştir.

Diskografisi

EP'ler:

  1. Sass Pancakes (2017)
    • Şarkılar: "Krokodil", "Bubblegum", "Blow"
  2. Unlikeable (2019)
    • Şarkılar: "Special", "Hi, It's Me", "Working Bitch", "Blow", "Nice Girl", "Lullaby", "Invitation", "Stupid", "Manners"
  3. DEMIDEVIL (2021)
    • Şarkılar: "Daisy", "Toxic", "Deal With It" (feat. Kelis), "Slumber Party" (feat. Princess Nokia), "Drunk With My Friends", "Little Boy", "Cry" (feat. Grimes), "L8r Boi", "Good While It Lasted", "Clitoris! The Musical"
http://www.ankaramasasi.com/haber/2093740/ashnikko-kimdir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.