İran, İngiliz elçiyi Dışişleri’ne çağırdı

İran, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff’i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Yapılan açıklamada, "İran halkına karşı savunulamaz sicili olan İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti hakkında yorum yapacak durumda değil" ifadeleri kullanıldı.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 20:35
İran, İngiliz elçiyi Dışişleri’ne çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff'i, yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle bakanlık ofisine çağırarak ülkenin itirazını iletti.

İran Dışişleri Bakanlığının daha önce Twitter olarak adlandırılan X sosyal medya platformunda paylaştığı bir açıklamada, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff'in İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff'in Gazeteciler Günü'nde yaptığı sosyal medya paylaşımının müdahaleci olduğu ve bu nedenle Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdürü Mecid Nili tarafından çağrıldığı ifade edildi.

İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff'in paylaşımının diplomatik kurallara aykırı olduğu, iç işlere müdahale niteliğinde ve kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, İran'ın bu duruma güçlü bir protesto ile yanıt verdiği belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdürü Mecid Nili, "Burada İran İslam Cumhuriyeti var. İran İslam Cumhuriyeti'nin egemenliği keyfi eylemlerle görmezden gelinemez." ifadesini kullandı.

Bazı Londra merkezli medya kuruluşlarının, "ifade özgürlüğü bahanesiyle İran'a yönelik yıkıcı eylemler" gerçekleştirdiğini belirten İran Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdürü Mecid Nili, "İran halkına karşı savunulamaz bir sicile sahip olan İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti hakkında yorum yapma konusunda yetkili değil." görüşünü dile getirdi.

İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff, İran'da 8 Ağustos'ta kutlanan Gazeteciler Günü'nde yaptığı paylaşımda, "İşlerini yapmalarına engel olan ve güvenlikleri tehlikede olan gazetecileri saygıyla anıyoruz. Bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti'nde gazeteciler de dahil olmak üzere keyfi olarak tutuklanan bireylerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz." ifadelerine yer vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093760/iran-ingiliz-elciyi-disislerine-cagirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.