Rusya, Zaporijya’da otel bahçesini vurdu: 1 ölü, 14 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Zaporijya şehrinde yer alan bir otele yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısında 1 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi de yaralandı.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 00:08
Rusya, Zaporijya’da otel bahçesini vurdu: 1 ölü, 14 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Zaporijya şehrine yönelik düzenlediği füze saldırılarına dün (10 Ağustos Perşembe) akşama doğru bir yenisi daha eklendi. Ukraynalı yetkililer, akşam vakitlerinde Zaporijya vilayetindeki Dnipro Nehri kıyısında bulunan Reikartz Oteli'nin Rus füzesi ile hedef alındığı belirtilerek, füze saldırısında 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2’si çocuk olmak üzere toplam 14 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Polis tarafından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, saldırının yerel saatle 19.20'de İskender füzesi ile gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladmir Zelenskiy ise, “Zaporijya şehri her gün Rus bombardımanından zarar görüyor. Sivil bir binada işgalcilerin füzeyle vurmasının ardından yangın çıktı." bilgisini verdi.

Diğer taraftan Rusya’nın Zaporijya şehrine önceki gün (9 Ağustos Çarşamba) düzenlediği saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, 9 kişi de saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093919/rusya-zaporijyada-otel-bahcesini-vurdu-1-olu-14-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.