ABD adaleti Trump’a ayrı Biden’a ayrı!

ABD adaleti Trump’a ayrı Biden’a ayrı işliyor. Savcılar; ABD Başkanı iken evinde bulunan az sayıda gizli belge nedeniyle Trump’ın hayatını didik didik ederken, ABD Başkanı değilken ev, ofis ve garajında çok sayıda gizli belge çıkan Biden’a bunu nasıl soracaklarını düşünüyorlar.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 20:38
ABD adaleti Trump’a ayrı Biden’a ayrı!

ABD Başkanlığı döneminde evinde gizli belge çıkan, FBI ve savcıların hayatını didik didik ettiği Donald Trump’a “Bir insan nasıl bu kadar sorumsuz olabilir” diyen Joe Biden’ın da ev, ofis ve garajında çok sayıda gizli belge çıkmış, üstelik bu gizli belgeleri ABD Başkanlığı döneminde değil, Başkan Yardımcılığı döneminde edindiği belirlenmişti. FBI Trump’ın evlerini altını üstüne getirirken, Joe Biden’a ait ev, ofis ve garaj aramaları randevu usulü yapılmıştı. Söz konusu belgelerle Trump’ı açıkça yok etmeye çalışan ABD adaleti, Biden'la evi ve ofisinden çıkan gizli belgelerle ilgili nasıl görüşüleceğini hatta neyi nasıl soracağını dahi müzakere ediyor.

Müzakereler 1 aydır sürüyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın ev ve ofisinde bulunan gizli belgelerle ilgili soruşturma yürüten savcılar, Başkan'ın ekibiyle geçen bir ay boyunca kendiyle görüşme koşullarını müzakere etti. NBC News kaynaklarına göre, eski başkan yardımcılığı dönemine ait gizli belgelerin ortaya çıktığı bu durumun soruşturması için atanmış olan Savcı Robert Hur'un ofisi ve Biden'ın avukatları, Başkan'la yapılacak görüşmenin detaylarını tartışıyor.

Haberlere göre, görüşmenin yüz yüze mi yoksa başka bir şekilde mi gerçekleşeceği, eğer yüz yüze olacaksa nerede yapılacağı ve Biden'a yöneltilen soruların içeriği gibi detaylar üzerinde henüz kesin bir karar verilmedi.

Ancak ne Beyaz Saray ne de Biden'ın avukatları konuya dair şu ana kadar bir açıklama yapmadı.

Biden'ın ofis ve evinden çıkan gizli belgeler konusunda daha önce Başkan'ın danışmanlarından yapılan açıklamada, Penn Biden Merkezindeki kişisel ofisinde eski başkan yardımcılığı dönemine ait "gizli bilgiler içeren az sayıda belge"nin bulunduğu belirtilmişti. Belgelerin bulunduğu dolap polis ekipleri tarafından tespit edilmişti. Olayın ardından Başkan'ın kişisel avukatları Beyaz Saray ve ulusal arşiv kurumlarıyla iletişime geçmişti.

Ayrıca, Biden'ın Delaware'deki evinin garajında da yeni bir dizi gizli belgenin bulunduğu açıklanmıştı. Biden ise belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını ve olayın kendisini şaşırttığını ifade etmişti. Öte yandan, Trump'ın Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesindeki benzer bir durumun soruşturması da ülke gündemini meşgul etmiş ve Biden o dönemde Trump'ı eleştirmişti. Biden'ın evinde ve ofisindeki gizli belgelerin ortaya çıkmasının ardından Cumhuriyetçi partiden bazı üyeler, Başkan'a eleştirilerde bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094069/abd-adaleti-trumpa-ayri-bidena-ayri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.