Bakan Koca’dan “taban ödemesi” açıklaması

Tıp doktoru olmayan sağlık çalışanlarına yapılan “taban ödemesi” ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Taban ödeme, teşvik ödemesini etkileyen bir ödeme şekli değildir… Sağlık meslek gruplarının çalışma uyumunu bozacak her türlü yaklaşım etik dışıdır. Bir sağlık meslek grubu için planlanan iyileştirmenin diğer bir meslek grubunun aleyhine olması ise zaten düşünülemez" dedi.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 21:50
Bakan Koca’dan “taban ödemesi” açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, eski ismi Twitter olan sosyal medya platformu X’teki @drfahrettinkoca kurum yöneticisi onaylı hesabından yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yapılan taban ödemenin doktorlar için kayba yol açacağı iddialarına yanıt verdi.

Tıp doktoru olmayan sağlık çalışanlarına yapılan taban ödemenin düşük kaldığı ve taban ödemesinin yükseltileceği hususunu gündeme getirdiklerine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “taban ödemesinin ‘teşvik havuzundan’ yapılacağı ve doktorlar için kayba yol açacağı” yanılgısına neden olacak bazı iddiaların gündeme getirildiğini anımsattı.

İddiaların şaşırtıcı ve üzücü olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süredir bilinmesi gerektiği gibi taban ödeme, teşvik ödemesini etkileyen bir ödeme şekli değildir. Mahsuplaşma, Beyaz Reform'la 17 Ağustos 2022'de tarihe karışmıştır. Taban ödeme teşvikten ayrı hesaplanmakta, doğrudan her ayın 15'inde, maaş ve sabit ödemeyle birlikte tek bordroda gösterilerek yapılmaktadır. Sağlık hizmetlerinde bir ihtiyaç, bir mecburiyet ve de ahlaki gereklilik olan sağlık meslek gruplarının çalışma uyumunu bozacak her türlü yaklaşım etik dışıdır. Bir sağlık meslek grubu için planlanan iyileştirmenin diğer bir meslek grubunun aleyhine olması ise zaten düşünülemez. Biz bunları uzun uzun konuşmuştuk. Biz gerçeğe ve işimize bakalım. Önümüzde, Beyaz Reform'un beklenen yeni dönemi var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094081/bakan-kocadan-taban-odemesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.