Kadınlara yönelik üst aramasına tepki

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen festivalde, güvenlik görevlilerinin kadınlara yönelik gerçekleştirdiği üst araması sosyal medyada gündem oldu.
Ersin Küçükbarak
|
17 Ağustos 2023, Perşembe - 14:03
Kadınlara yönelik üst aramasına tepki

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen bir müzik festivalinde güvenlik görevlilerinin kadın müzikseverlerin özel bölgelerine dokunarak üst araması yaptı.

BITEC Bang Na'da gerçekleşen 3 günlük 808 Festivali öncesi güvenlik aramaları sırasında, kadın katılımcıların özel bölgelerine dokunuldu.

O anlar bir kişi tarafından görüntülendi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler gündem olurken organizatörler eleştiri yağmuruna tutuldu.

Festivale katılan Hitomi Okemoto, güvenlik görevlilerinin festivale giriş yapan kadınların hepsine uygunsuz şekilde ve kıyafetleri üzerinden kasık bölgelerine dokunduklarını belirterek, "Mememe doğrudan dokundular" dedi.

“Diğer kadınların da iğrenmiş ve korkmuş hissettiğini düşünüyorum”

Okemoto " Tayland'da diğer festivallere de gittim ve böyle bir cinsel vücut araması yaşamadım. Çok fazla, diğer kadınların da iğrenmiş ve korkmuş hissettiğini düşünüyorum. Bu şekilde kadınları taciz ettikten sonra umarım gelecek yıl para kazanamazlar." şeklinde tepkisini ortaya koydu.

"Uyuşturucu arıyorlardı" diyerek savundular

Festival organizatörleri, özel güvenlik görevlilerini "uyuşturucu arayan polis" olarak savundu ve "Bunun üzerinde kontrolümüz yok" dedi.

"Her festival vücut aramalarına tabidir"

Organizatörler, "Her festival vücut aramalarına tabidir. Standart bir prosedürdür. Bu konuda giriş alanında yazılı bir işaret var" diyerek yapılanları savundu .

Mağdur Okemoto ise böyle bir işaret görmediğini söyledi.

"İnsanlar uyuşturucuları gizli yerlere saklıyorlar"

Güvenlik AF Takımının güvenlik sorumlusu Eiw, uygunsuz dokunmanın farkında olmadığını ve sadece emirleri takip ettiklerini belirterek; "Çalışma şeklimiz, uyuşturucuların festival alanına girmesini engellemektir. İnsanların getirdiği uyuşturucuları ulaşamayacağımız gizli yerlere saklandığı bir gerçek. Sadece işimizi yapıyorduk. Festivalin üçüncü gününe gelindiğinde, uyuşturucu taşıyan insan sayısı arttı, en az 100 kişi. Fotoğraflarını çekip polise gönderiyoruz. Sadece herkes için güvenli bir alan sağlamak ve insanları uyuşturucu kullanmamaları konusunda uyarmak istiyoruz" dedi.

Festivalin medya ilişkilerinden sorumlu basın danışmanı ise güvenlik ekibini kiraladıklarını ve sıkı uyuşturucu politikasından dolayı bu aramaların bir "gereklilik" olduğunu savundu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2094835/kadinlara-yonelik-ust-aramasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.