Birleşmiş Milletler'den değişim çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino, Güvenlik Konseyi yapısında değişiklik çağrılarına ilişkin, "Genel Sekreter'in BMGK yapısında değişiklik gerektiğini defalarca söylemesinin bir sır olduğunu düşünmüyorum." dedi.
Onur Çetinkaya
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 12:30
Birleşmiş Milletler'den değişim çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino, Güvenlik Konseyi yapısında değişiklik çağrılarına değindi.

Genel Sekreter'in geçmişte Güvenlik Konseyi hakkında söylediklerine atıfta bulunabileceğini belirten Nino, "Bu soru kendisine defalarca soruldu ve sanırım her zaman Güvenlik Konseyinin birlik halinde hareket ettiğinde en iyi şekilde çalıştığını söyledik. Ve elbette bu çatışma, birlik olmayınca ne olacağı sorunlarını da gün yüzüne çıkardı." ifadesini kullandı.

Sözcü Yardımcısı, BMGK'nin genişlemesi yönündeki değişikliklerin "ancak üye devletler tarafından yapılabileceğini" vurguladı.

Lula, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde, "BRICS ve Afrika: Karşılıklı Hızlandırılmış Büyüme, Sürdürülebilir Kalkınma ve Kapsayıcı Çok Taraflılık İçin Ortaklık" temasıyla düzenlenen 15. BRICS Liderler Zirvesi'nde, "Ukrayna'daki savaş, Güvenlik Konseyinin sınırlarını gösteriyor. Derhal ateşkese, adil ve kalıcı barışa etkili şekilde katkıda bulunabilecek çabaları birleştirmeye hazırız." diye konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095879/birlesmis-milletlerden-degisim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.