İki kardeşten sıfır otomobil dolandırıcılığı

Sinop'ta iki kardeş ilçedeki vatandaşları sıfır araçları fiyatlarının altında satacaklarını söyleyerek dolandırdı. Araç bekleyen kişiler gelen telefonla dolandırıldıklarını anladı.
Onur Çetinkaya
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 15:25
İki kardeşten sıfır otomobil dolandırıcılığı

Olay, Sinop'un Durağan ilçesinde yaşandı. 

İddiaya göre, şehir dışından gelen iki kardeş, ilçede sıfır araçların bedellerinin altında satacaklarını duyurdu.

Sıfır otomobil bulmakta zorlanan bulduklarında da alınacak maddi gücü bulamayan vatandaşlar iki kardeşe inandı. Kimi arsasını kimi de evini satarak dolandırıcı kardeşlere paralarını verdi. 

İlçede güven kazanmak için Kuran kursu da açan abi kardeş, bir filo şirketiyle anlaşarak ruhsatsız sıfır otomobilleri ilçeye getirdi.

Alıcılara  satım vaadi sözleşmesi imzalatan kardeşler teklifi kabul edenlerden de peşinat aldı. Dolandırıcılar ardından imza karşılığında araçları 4 ay sonra teslim edeceklerini söyledi.

İşte ne olduysa da ondan sonra oldu.  İddiaya göre şüpheliler önce müşterilerinin kimlik bilgileriyle araç kiralama firmasına gitti. 

Personellerine araç kiraladıkları iddiasıyla firmadan yüzlerce araç kiralayan ikili, bunu da heyecanlı şekilde araçlarının gelmesini bekleyen kişilere ulaştırdı.


Gerçekte araç beklerken gelen mesajla ortaya çıktı. Otomobil alıcıları satın aldığı sıfır aracın gelmesini beklerken, firma tarafından "Aracınızın kiralık süresi bitti" mesajıyla karşılaştı.

İşin aslını araştıran vatandaşlar dolandırıldıklarını öğrendi, Şikayet edilen iki kardeş gözaltına alındı ancak sonrasında serbest bırakıldı. 

Neredeyse bir ilçe araç vaadiyle dolandırılırken mağdur olan kişilerse paralarının geri verilmesi için yetkililerden yardım bekliyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095924/iki-kardesten-sifir-otomobil-dolandiriciligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.