AB, Prigojin’in ölümüyle ilgili iddialara temkinli yaklaştı

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, "Rusya'dan çıkan her şey gibi bunu da doğrulamamız çok zor. Bu nedenle yorum yapamayız" dedi. Stano, "Umuyoruz ki, Wagner'in dünyanın pek çok yerindeki eylemleri sona erer. Ancak biliyoruz ki, Wagner yalnızca kurucusuyla bağlantılı değil. Wagner'in Kremlin tarafından organize, kontrol ve finanse edildiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 19:31
AB, Prigojin’in ölümüyle ilgili iddialara temkinli yaklaştı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu temsilcilerinden Peter Stano, Wagner grubunun lideri Yevgeniy Prigojin'in ölümüne dair iddiaların Rusya'nın sunmuş olduğu diğer bilgiler gibi onaylanması gerektiğini vurguladı. Ancak Prigojin'in ölümünün Kremlin ile bağlantılı olduğu gerçeği göz önüne alındığında, Wagner grubunun eylemlerinde büyük bir değişiklik beklenmediğini dile getirdi.

AB Komisyonu temsilcilerinden Peter Stano, Yevgeniy Prigojin'in ölümüyle ilgili iddialar hakkında yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda Rusya'dan gelen hiçbir şey güvenilir değil. Diğer Rusya'dan gelen bilgiler gibi, bunun da doğrulanması zor. Bu nedenle yorumda bulunmak mümkün değil." ifadelerine yer verdi.

Prigojin'in ölümünün Wagner grubunun faaliyetleri üzerindeki etkisiyle ilgili olarak Stano, "Umarız Wagner grubunun dünyanın birçok yerindeki eylemleri durur. Ancak biliyoruz ki Wagner sadece kurucusuyla bağlantılı değil. Wagner'in Kremlin tarafından örgütlendiğini, kontrol edildiğini ve finanse edildiğini biliyoruz." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Stano, Wagner grubunun Ukrayna, Suriye, Libya ve Afrika ülkelerindeki faaliyetleri nedeniyle AB'nin yaptırım listesinde yer aldığını hatırlattı.

Olay

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, dün Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

    Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), hayatını kaybedenler arasında Wagner grubunun lideri Yevgeniy Prigojin'in de olduğunu açıkladı.

    Wagner grubuna yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanalları, uçağın Rus ordusuna ait hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü iddiasını dile getirdi.

    Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı bir isyan başlatmış, ancak Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle isyan sona ermişti.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2095960/ab-prigojinin-olumuyle-ilgili-iddialara-temkinli-yaklasti
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.