İlkim Karaca itiraz etmişti... Cem Karaca filminin yapımcısından açıklama geldi

"Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin durdurulması için mahkemeye başvuran İlkim Karaca'nın itirazının ardından filmin yapımcıları Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya açıklama geldi.
Ecem Çetin
|
25 Ağustos 2023, Cuma - 09:16
İlkim Karaca itiraz etmişti... Cem Karaca filminin yapımcısından açıklama geldi

Anadolu rock müziğinin önemli isimlerinden biri olan usta sanatçı Cem Karaca'nın hayatı beyaz perdeye taşınıyor. 

Geçtiğimiz günlerde çekimleri başlayan ve ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu'nun başrol oynayacağı  "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmine ilişkin Karacan'ın eşi İlkim Karaca'dan itiraz geldi. 

Karaca, filmde kendisine yer verilmediğini ve  film için kendisinden izin alınmadığını söyledi. İlkim Karaca, ardından filmin durdurulması  için mahkemeye başvurdu.

Karaca'nın itirazı sonrası filmin yapımcıları Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya açıklama geldi.

"Gerekli izinler alınmış olup tüm yasal süreçler tamamlanmıştır"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Filmimiz Cem Karaca’nın çocukluğundan başlayıp sürgün yıllarında vatandaşlıktan çıkartılmasının ardından 1987 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptığı dönemi kapsamaktadır. Bu süreçte Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, filmimize danışman olarak katkı sağlamakta, bütün arşivini birinci elden bizimle paylaşmakta ve en başından beri destek olmaktadır. Cem Karaca’nın hayatının beyazperdeye aktarmak üzere çalışmalarımıza başlamadan önce gerekli izinler alınmış olup tüm yasal süreçler tamamlanmıştır. Ek olarak, filmde çok özel bir yere sahip olan, belleklerde iz bırakan unutulmaz Cem Karaca şarkılarıyla ilgili de izinler alınmıştır. Filme konu olan tarihler; dava açarak çekimlerin durdurulması için süreç başlatan İlkim Karaca’nın, Cem Karaca’nın hayatında olmadığı hatta Cem Karaca’yla tanışmadığı süreci kapsamaktadır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096015/ilkim-karaca-itiraz-etmisti-cem-karaca-filminin-yapimcisindan-aciklama-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.