Kabus Meksika, Küba ve ABD’ye yaklaşıyor

Karayip Denizi’nde etkili olan Idalia Fırtınası, Meksika Körfezi’ne doğru ilerleyince alarm verildi. Fırtına başta Meksika olmak üzere, Küba ve ABD’nin Florida eyaletini vuracak.
Mevlüt Peker
|
27 Ağustos 2023, Pazar - 23:01
Kabus Meksika, Küba ve ABD’ye yaklaşıyor

Karayip Denizi'nin kuzeyinde ortaya çıkan Idalia Fırtınası, Meksika Körfezi'nde alarm seviyesini yükseltti. Meksika Yucatan Yarımadası ile Küba'nın batı bölgelerine etki eden fırtının, sel ve toprak kaymalarına neden olabileceği belirtildi. Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), saatte 90 kilometreye kadar çıkan rüzgar hızıyla etkili olan Idalia Fırtınası'nın Yucatan, Campeche ve Quintana Roo eyaletlerini etkileyeceğini açıkladı. Bölgedeki popüler turistik şehirler de dahil olmak üzere, yetkililer fırtına nedeniyle gerekli önlemlerin alındığını ve şu an için turistler için bir tehlike olmadığını belirtti. Küba yetkilileri ise fırtınanın Pinar del Rio bölgesi ve Isla de la Juventud Adası'nı etkileyeceğini ve halkın tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Idalia Fırtınası, saatte 4 kilometre hızla kuzey yönünde ilerleyerek Meksika Körfezi'ne doğru yaklaşıyor. Önümüzdeki günlerde güçlenerek kasırga haline gelmesi ve ardından ABD'nin Florida eyaletine vurması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096419/kabus-meksika-kuba-ve-abdye-yaklasiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.